Over mij

Als klein meisje was mijn favoriete uitje altijd een trip naar de boek- en kantoorwinkles. Daar kon ik uren zoet zijn met het bekijken van alle mooie materialen waarmee je kon creeren. Je kon er van alles vinden om de mooieste dingen te maken. Ik ging naar huis met een mooi setje briefpapier of enveloppen, of een prachtige pennenset, om vervolgens meteen aan de slag te gaan om iets speciaals te maken voor iemand. Deze stopte ik tenslotte in een envelop om een vriendin/vriend/oma aan de andere kant van de wereld mee te verrassen.

Als Third Culture Kid reisde ik de wereld over. Zo heb ik mijn jeugd onderandere doorgebracht in Nigeria, Bangladesh en Indonesie, en ben ik in mijn schoolgaande jaren 7 keer van woonplaats verhuisd. Dat is 7 keer afscheid nemen van oude vrienden, en 7 keer weer op nieuw beginnen. Via brieven bleven de hechte relaties overeind. Vooral in de eenzame periodes was het dan ook heerlijk om thuis te komen en een gevulde envelop te vinden met allemaal woorden en creaties speciaal voor jou.  

Vandaag de dag hebben we natuurlijk e-mial en social media. Contact maken is makkelijker en sneller, maar ook vluchtiger en onpersoonlijker. Een ‘like’ of een kort appje wint het niet van een persoonlijke kaart op de deurmat. En al helemaal niet als het ook nog eens meteen een cadeautje is, of iets speciaal voor jou gemaakt. We hoeven de deur niet meer uit om contact te maken, en vrienden tellen we aan de hand van volgers. Volgens mij worden we als we zo doorgaan steeds eenzamer en depressiever.

Met Happy Whatever hoop ik mensen weer reden te geven om betekenisvollere interacties met elkaar aan te gaan om de persoonlijke realties te versterken. Het resultaat is deze verzameling kaarten die is ontworpen als persoonlijke souvenirs en aandenkens van mensen op momenten. Ik hoop dat mijn kaarten jou of iemand van wie je houdt, zullen voorzien van een extra klein moment van vreugde. Op minder online, en meer offline! 

Liefs, Irene

 

© 2016 - 2021 Happy Whatever | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel